Kijkje in de keuken van Hotel en Congrescentrum Papendal

Tien studenten van de minor Sporteconomie kregen de kans om letterlijk een kijkje in de keuken te nemen bij het grootste sporthotel en congrescentrum van Nederland. Assistent Manager Oury Shem-Tov van Hotel en Congrescentrum Papendal vertelde uitgebreid en op boeiende wijze over de visie en de werkwijze van het centrum en studenten konden met al hun vragen bij hem terecht.

Door: Jelle Schoemaker

De studenten Sporteconomie leren tijdens hun minor de geldstromen van de sport beter kennen. Zo krijgen ze inzicht in de economische effecten van grootschalige sportevenementen, gaan ze de financiële situatie van verenigingen onder de loep nemen en leren ze hoe ze met economische ingrepen een sportcompetitie spannender kunnen maken. Het bezoek aan het Hotel en Congrescentrum Papendal gaf het selecte gezelschap de kans om elkaar beter te leren kennen en de maatschappelijke en economische betekenis van sport voor een centrum als Papendal te ervaren.