Sportvoeding in de praktijk tijdens Europees congres
Eens per twee jaar organiseert EFSMA een Europees congres. Deze organisatie is een Europees verband van sportartsen en dit jaar vond dit congres plaats in Antwerpen. Tijdens het congres was er gedurende een ochtend aandacht voor het thema sport en voeding. Sprekers waren onder andere Andrew Jones over de laatste inzichten met betrekking tot nitraat in relatie tot prestatie, maar ook Will McCormack over het effect van eiwit en melkeiwit op prestatie en vet vrije massa in ouderen. Erik te Velthuis en Floris Wardenaar waren uitgenodigd om een workshop te verzorgen over praktische voedingsoplossingen voor problemen waar sporters in de praktijk tegen aanlopen.
De opzet van de workshop bestond uit 4 thema’s. Elk thema werd aan de hand van onderzoeksresultaten of ervaringen uit de praktijk toegelicht waarna practische voedingsoplossingen werden geboden. Tijdens de presentatie waarin Erik en Floris afwisselend aan het woord waren bereidde Erik verschillende gerechten waarna deelnemers konden proeven.
Tijdens de workshop konden deelnemers vragen stellen en ervaringen delen met anderen. De workshop was een goed voorbeeld van samenwerking van partijen binnen het topcentrum Eat2Move. Klik voor de presentatie op de volgende link: Tailor-made cooking for athletes.