Kookworkshop gezond koken voor talenten meisjesvoetbal
Geschreven door Rowen de Jong:
Om zes uur werden we ontvangen met koffie, daar zaten Stephanie en Sander al op ons te wachten. Toen de groep compleet was kregen we een uitleg over hoe de avond zou verlopen, de workshop werd gegeven door voedingsdeskundigen van het Instituut Sport en Bewegingsstudies van de HAN.
We werden in twee groepen verdeeld in ouders en meisjes, met z’n alle gingen we naar boven. De meisjes gingen naar een klaslokaal samen met Saray ( zij is topsporter geweest in boksen) nu doet ze een opleiding diëtiste, en zij kon ons alles vertelen over gezond eten en drinken bijv: de schijf van vijf, gezonde tussendoortjes en ze vertelde dat je de drie hoofdmaaltijden nooit mag overslaan. Ze deed het heel leuk omdat ze van sommige vragen een spel maakte bijv: Ze had een doos met tussendoortjes en daar mocht je twee dingen uit pakken, je zag dat iedereen andere dingen pakte. Daar gaf ze advies over en daar konden we met elkaar over praten, Ik vond het heel erg leuk en leerzaam.
Ondertussen waren de ouders aan het koken, ze maakte gerechten uit het Sportkookboek. In groepjes van twee maakte ze 1 gerecht. Bijv. Safraanrijst met kip en spinazie, Macaroni met tonijn en Parmezaanse kaas. Het SSGN had lange tafels gedekt, daar hadden ze alle gerechten op gezet. Ze lieten de meisjes als eerste opscheppen, voor vele waren het nieuwe gerechten maar met een beetje uitleg werd er toch opgeschept.
Natuurlijk hebben de ouders ook meegegeten. Na het eten werden alle gerechten afzonderlijk besproken en kon iedereen zeggen wat hij/zij er van vond. De basis van de gerechten is : veel koolhydraten, veel eiwit en weinig vet, want dat is belangrijk voor een topsporter. Toen iedereen klaar was moesten we afwassen en werd er nog heel wat nagekletst. Het was een zeer leerzame avond en het was super gezellig.