Nestlé prijs voor de Diëtetiek
Op 4 november 2014 werd voor de 30ste keer de Nestlé prijs voor de diëtetiek uitgereikt. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan afstuderende studenten van de opleidingen Diëtetiek in Nederland. Op deze dag werd bekend dat één van onze afstudeerders 2de geworden is!!
Nestlé schrijft: ‘de scriptie over de inname van roeiers is vooral interessant voor sportdiëtisten’. Bo schreef haar scriptie over de voedingsinname bij (top)roeiers en het verschil tussen lichte en zware roeiers. De methodiek van de Dutch Sports Nutrition and Supplement Study (DSSS) van Floris Wardenaar is de basis geweest voor Bo haar scriptie. Ze verzamelde data bij 30 roeiers, en met succes!
Inmiddels werkt Bo als ondersteuner bij dit onderzoek binnen het kennisteam Sport and Exercise Nutrition onder supervisie van Floris Wardenaar. Komend half jaar worden de laatste onderzoeksgroepen toegevoegd aan de dataset van DSSS. Iets waar veel studenten ook van opleidingen buiten de HAN aan mee werken en wat hopelijk leidt tot meer succesvolle scripties.
Ben je nieuwsgierig naar de samenvatting, klik hier. Wil je Bo haar gehele scriptie lezen? Mail dan naar bo.v.rooij@gmail.com.