Studententeam Apollo 3D bouwt baanbrekende printer voor medische zorg

De 3D-printer van Didammer Bram Smits (22) gaat heel wat stappen verder dan de gemiddelde huis-tuin-en-keuken-variant. Met zijn twaalfkoppige team werkt hij al een jaar lang aan de Apollo 3D! Dit meldt De Gelderlander.

Bram werkt er samen aan met studenten van de HAN Academie Engineering en Automotive en de Technische Universiteit Eindhoven. Onder hen studenten Werktuigbouwkunde, maar ook programmeurs en elektrotechnici. “Die combinatie van disciplines maakt dit project zo interessant”, stelt hij. “We hebben elkaar nodig.”

IJzersterk!

De innovatieve 3D Apollo-printer moet straks onder extreme temperaturen kunnen werken. De printer moet in staat zijn om letterlijk ijzersterke materialen te printen. Zo sterk dat de printer hopelijk kan bijdragen aan de medische industrie, bijvoorbeeld door protheses en implantaten te vervaardigen.

Coronahulpstuk

De eerste echte opdracht is zo goed als klaar. De Apollo 3D printte speciaal voor de Radboud Universiteit in Nijmegen ‘coronahulpstukken’. Die maken het mogelijk om deuren te openen zonder daarbij de deurklink aan te raken.

Stageplek

In en rondom Bram’s ouderlijk huis in Didam zijn werkruimtes ingericht. De hoofdrolspeler zelf heeft een dubbele pet op. Hij is eigenaar van het bedrijf Apollo 3D en zodoende degene die de andere studenten een stageplek biedt. Tegelijkertijd is hij zelf ook nog student, 3e-jaars hbo Werktuigbouwkunde aan de HAN in Arnhem.

Kies techniek

Zijn grootste motivatie is om uiteindelijk iets te kunnen betekenen voor de medische zorg. Daarnaast hoopt de jonge ondernemer met zijn werk ook andere jongeren in de regio te motiveren om voor techniek te kiezen.

Bron: De Gelderlander

Lees ook de blogpostings over dit project die studenten hebben geschreven:

Apollo 3D: studenten werken aan 3D-printer voor hoogwaardige polymeren

Apollo 3D: Producten en diensten

Apollo 3D: Industrieën

Apollo 3D: Materialen & Voorproefje 3D-Printer (VIDEO)