Stap voor stap ziet gloednieuwe HAN Solarboat het licht

Studenten werken hard aan de realisering van een gloednieuwe HAN Solarboat. De zonne-boot wordt lichter van gewicht en zal op draagvleugels (hydrofoils) varen. Deze draagvleugels zorgen voor een afname van de waterweerstand en een toename van de snelheid.

Wat zijn de nieuwste verbeteringen?

Eind maart is de accu vastgezet, zodat de accubox klaar voor gebruik is. Verder zijn nieuwe hightech zonnepanelen op de zonneboot gemonteerd. De junction boxjes op de zonnepanelen worden gevuld met epoxy. Hierdoor worden ze waterdicht.

De cockpit is ook ingericht en de aandrijflijn heeft de eerste draaiuren gemaakt. De laatste hand wordt gelegd aan het testen van de systemen, voordat het team de boot gaat testen.

Tijdens het testen wordt er gelet op verschillende factoren om de boot zo effectief en veilig mogelijk te laten varen. De bestickering wordt al op de boot geplakt om de boot vaarklaar te maken!

Werktuigbouwkunde stage

René Harlaar, student Werktuigbouwkunde, loopt stage bij het team van de HAN Solarboat. “Sinds mijn stage werk ik samen met het team aan de constante ontwikkeling van de boot. Het mooiste hieraan blijft voor mij de realisatie van een idee of ontwerp tot een fysiek product.”

Solar Energy Boat Challenge

Het team is ondertussen toegelaten tot de Spirit Prize van de Monaco Solar Energy Boat Challenge. Best spannend, want de studenten hebben ondertussen ook nog deadlines voor scripties, verslagen, sponsoren zoeken en ondertussen ook nog deze geweldige solarboat klaar maken.

De HAN Solarboat is een boot die op zonne-energie vaart. Aan deze boot wordt gewerkt door enthousiaste studenten van verschillende opleidingen en professionals van QConcepts. Zij nemen met de HAN Solarboat deel aan nationale én internationale races. IIME stelt hierbij de faciliteiten van de werkplaats beschikbaar en biedt professionele ondersteuning uit het vakgebied aan.

Elke stageperiode werkt een nieuw team aan de HAN Solarboat. Bij IIME krijg jij als student de mogelijkheid om zelfstandig mee te werken aan de ontwikkeling van dit mooi project. Lijkt je het ook leuk om mee te werken aan de HAN Solarboat, neem dan contact op via deze pagina.

Bron en fotografie: Nieuwsbrief, Site, Instagram en Facebook HAN Solarboat