Speciale boodschap voor studenten van de Academie Engineering en Automotive

Gerrit Averesch, directeur van de HAN Academie Engineering en Automotive, heeft speciaal voor de studenten een boodschap.

Bekijk de video. Let op: de ondertiteling is in het Engels!

Gerrit: “Ik werk ook thuis in een piepklein kamertje van 2,5 bij 2,5 meter. Ik stel me een student voor die de hele dag in zijn / haar kamer werkt, naast de hete PC. En voor de mensen die kijken en zich afvragen wat ze allemaal in mijn kamer zien, ik heb hier een 3D-printer die bijna de hele dag draait. Dat is geweldig en houdt het werk leuk. ”

Het bericht gaat verder over de lockdown en het einde van je tentamenperiode. “Binnenkort begint je volgende semester en het begint in een lockdown-periode. Er worden geen maatregelen ingetrokken waardoor de HAN alleen openstaat voor praktijklessen, tentamens en voor studenten die extra ondersteuning nodig hebben. Voor praktijklessen en examens zie je in je rooster wanneer je verwacht wordt op de HAN. Alle andere lessen en activiteiten vinden online plaats.”

“Heb je extra ondersteuning nodig omdat je thuis of op je studentenkamer niet voldoende technische ondersteuning hebt, vanwege beperkte mogelijkheden of heb je wat persoonlijke ondersteuning nodig? Neem contact op met je persoonlijke tutor om de mogelijkheden bij de HAN te bespreken, want we willen heel graag dat je verder kunt studeren, hoe moeilijk dat nu ook is. We zullen zoveel mogelijk proberen om dit te faciliteren en je te helpen waar nodig. Het is verre van ideaal, dat beseffen we allemaal, maar we doen ons best.”

Gerrit vertelt ook iets over de verbouwing van de Ruitenberglaan 29. En er is een landelijke meting voor de kwaliteit van het onderwijs, de zogenaamde ‘Nationale Studenten Enquete’ gestart. “Ik zou je willen vragen deze enquête in te vullen omdat het een belangrijke maatstaf is voor onze positionering in de Nederlandse onderwijssector. De Nationale Studenten Enquête is vooral gericht op de buitenwereld, terwijl de HBO Spiegel (ook een enquête) een maatstaf is waarmee we ons onderwijs direct veranderen / verbeteren. Dus vul ze allebei in alle eerlijkheid in. ”

Ter afsluiting van deze Vlog (opgenomen op 15 januari 2021) wil de directeur zijn medeleven met jou tonen. De ondertiteling is in het Engels!