Hoogstandjes tijdens introweek Civiele Techniek en Bouwkunde

Bas Schouten maakt de 1e week van zijn opleiding Bouwkunde op de HAN al een onuitwisbare indruk. Hij won deze week tijdens de HAN intro de 1e prijs met zijn spaghetti-toren. In een livestream vertelde docent mechanica Ellen Rutgers hoe je van spekjes en spaghetti een zo sterk mogelijke constructie kunt bouwen. Daarna leefden de ongeveer 250 studenten Bouwkunde en Civiele Techniek zich uit en stuurden ze foto’s van hoogstandjes in om mee te dingen naar de hoofdprijs: een bedrag van € 60,- aan ‘appelsap’.

Bruggen bouwen
Studievereniging Trifonius organiseert de introductieweek ieder jaar samen met de HAN Academie Built Environment (Civiele Techniek en Bouwkunde). Waar normaal gesproken studenten op de campus bruggen bouwen en met water kliederen, woonden ze dit jaar achter de laptop de introductieweek bij. Jeff ten Haaf is voorzitter van de introductiecommissie binnen Trifonius en denkt terug: “Het was natuurlijk even zoeken hoe we de 1e-jaars op gepaste wijze welkom konden heten. Ondanks deze zoektocht, zijn we er uitstekend in geslaagd om een hybride variant te organiseren.”

Zelf moest Jeff de introductie vanuit huis volgen, in quarantaine. “Ik was in contact geweest met een maat die positief getest is op corona. Superbalen dat ik er na een halfjaar voorbereiding alleen van achter een scherm bij kon zijn. Donderdagochtend zaten mijn 10 dagen erop en kreeg ik een negatieve corona-uitslag, dus vrijdag was ik gelukkig weer van de partij.”

Appelsap in de koelkast
Spaghetti-man Bas kijkt terug op een toffe introductieweek. “Ik heb een goed beeld van de studie en van de docenten. Heb na 7 maanden thuiszitten, nu nóg meer zin in mijn studie Bouwkunde. Leuk dat ik gewonnen heb met de mooiste spaghetti-toren, maar de ‘appelsap’ blijft voorlopig nog even in de koelkast staan. Ik word in september pas 17,” lacht Bas.

Bron: HAN

Reacties

  1. 31 augustus 2020 door Ilona Derksen