Pim doet Industrieel Product Ontwerpen en studeert af bij Wopereis!

Pim Uylen, HAN-student Industrieel Product Ontwerpen (IPO) is in februari gestart bij Wopereis als afstudeerder. Wopereis is specialist in het realiseren van bedrijfsgebouwen over de hele wereld in de agrarische sector en in de industriebouw.

In zijn afstudeerperiode wil Pim een mal/hulpmiddel ontwikkelen, waarmee het assemblageproces van gaasmatten kan worden geautomatiseerd door middel van een lasrobot. Deze gaasmatten worden gebruikt voor de bouw van gaasmaatsilo’s.

Pim is allereerst aan de slag gegaan met een Plan van Aanpak. Vervolgens maakte hij een ontwerp en evalueerde deze. Uiteindelijk heeft hij voor dit ontwerp een productietekening gemaakt en onderdelen besteld. Nu hecht hij alles in elkaar in de splinternieuwe hal van Machinefabriek Baltes, onderdeel van de Wopereis Groep.

Het leuke is dat Pim als IPO-student lassen als hobby heeft. Hij volgt allerlei opleidingen en cursussen om gecertificeerd TIG-lasser te worden op verschillende niveaus. Nu mag hij zijn eigen ontwerp in elkaar lassen, wat een grote glimlach op zijn gezicht oplevert.

Pim doet het heel goed. Wopereis was al blij als eind juni het ontwerp gereed zou zijn. Maar wat voor velen onmogelijk wordt geacht, lijkt Pim te realiseren: waarschijnlijk is eind juni de mal gereed én getest!💪

Dat Pim passie heeft voor techniek, is te zien. Wopereis is een heel enthousiaste stagiair/collega rijker!

Bron en fotografie: Wopereis