Ontwerp je eigen kampeermiddel van de toekomst!

Jaarlijks vindt tijdens Caravana, de grootste kampeerbeurs van Noord Nederland, de Designwedstrijd plaats! Studenten van hogescholen en universiteiten van opleidingen als Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Automotive, Elektrotechniek of Technische Bedrijfskunde strijden voor de titel ‘Kampeermiddel van de toekomst’!

Alle creatieve en unieke ideeën zijn welkom. Van een duurzame caravan tot een licht gewicht camper tot een innovatieve tent. Je kunt je volledig uitleven! Om je te inspireren vind je hier een paar voorbeelden:

Hoe ziet deelname aan de Designwedstrijd er precies uit?

Je kunt je via dit inschrijfformulier aanmelden voor de wedstrijd. Speciaal voor Caravana werk je je idee en visie over het kampeermiddel van de toekomst digitaal uit. Zend deze voor 31 oktober 2020 in.

Wie doet de beoordeling?

Een vakjury bestaande uit o.a. vertegenwoordigers van Bovag, KCI, NKC en ANWB beoordelen de aanmeldingen. Zij nomineren 10 studenten voor de finale. De 10 finalisten werken hun ontwerp uit tot een 3D model welke op Caravana 2021 getoond wordt. Op de beurs wordt door de jury en de bezoekers het winnende ontwerp gekozen.

Wat kun je winnen?

De winnende student ontvangt een juryprijs en een publieksprijs. De juryprijs bestaat uit een bezoek aan een fabriek in Duitsland voor een afspraak met een designteam. De publieksprijs bedraagt een geldprijs van € 900,-.

Bron: Caravana