Minor Ontwerpen voor een nieuwe wereld

De HAN-opleiding Industrieel Product Ontwerpen presenteert met trots haar eerste eigen verdiepende minor: Ontwerpen voor een nieuwe wereld – Hoe maak ik impact?

Het doel is om jou als jonge professional te leren proactief je passie, kennen en kunnen in te zetten voor een betere wereld. Hoe? Bekijk onderstaande video, geproduceerd door Daan Sonnemans. Hij studeerde Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN en werkt  sinds kort als Design Engineer & Visual storyteller.

Wat mag je verwachten van deze nieuwe minor?

Het lesprogramma van de minor is zo ontworpen dat je eerst intensief je eigen kwaliteiten en drijfveren helder krijgt. Vervolgens zet je ze in om bij te dragen aan het oplossen van een zelf onderzocht en gekozen maatschappelijk probleem.

Je ontmoet en werkt samen met diverse inspirerende ondernemers die impact hebben veroorzaakt. Zij laten je zien dat impact maken praktisch mogelijk is en hoe je dat doet.

Je leert ook toekomstscenario’s ontwikkelen en    onderbouwen. De scenario’s dienen als basis om je gekozen maatschappelijke probleem op te lossen. Hierbij maak je gebruik van diverse ontwerpmethodieken.

Je ontwikkelt je eigen identiteit en brengt verdieping aan in je kritische en onderzoekende houding. Ook leer je hoe je met beeld, tekst en vorm je oplossing wereldkundig kunt maken om zo impact te genereren.

Eindresultaat

Het eindresultaat van de minor is een “te ervaren” toekomstscenario dat bijdraagt aan een oplossing van het maatschappelijk probleem.

Onderwerpen

  • Verdiepen in persoonlijke kwaliteiten en drijfveren als ontwerper
  • Onderzoeks- en ontwerpmethodieken
  • United Nations’ Sustainable Development Goals
  • Impact maken
  • Creativiteitstechnieken
  • Visualisatie- en presentatietechnieken

Ben je al enthousiast? Of wil je er nog meer over weten?

Kom naar de Minorenmarkt op 23 of 25 februari. Op deze pagina lees je meer over de minor, wie de contactpersoon is en hoe je je kunt aanmelden!