Is het nu al juni?!

De tijd vliegt
De tijd vliegt, dat heb ik eerder ook al eens in een blog getypt. Maar echt, wat is de tijd snel gegaan zeg! Ik weet nog goed dat het januari was en ik niet kon wachten om te beginnen met stage, maar nu is het alweer bijna afgelopen! De dagen zijn nu af te tellen. 19 juni zijn de theorie- en praktijktoetsen en 27 juni is officieel de laatste stagedag. En dan heb ik vakantie! Ofja, niet helemaal, want de eerste drie weken van juli mag ik vakantiewerk gaan doen in het lab waar ik nu stage loop. Daar heb ik erg veel zin in en ook daar hoop ik heel veel van te leren, net zoals ik nu op deze stage heb gedaan. Maar het mag dan wel al juni zijn, maar de 21 weken zijn nog niet om! Dus sinds een tijdje zit ik keihard te studeren op de theorie en ik oefen nog steeds veel met de praktijk. Mijn casusverslag is bijna af, maar het mist nog een paar dingetjes waar ik hopelijk binnenkort wat duidelijkheid in krijg. Aan het verslag werken vind ik het leukste. Dit komt omdat me dit relatief makkelijk af gaat, als je aan een verslag werkt vliegt de tijd voorbij en je leert ondertussen ook nog eens dingen. De theorie onder de knie krijgen is ook wel leuk, maar dat gaat af en toe helaas niet zo snel als ik zou willen.. Gelukkig is er nog wat tijd en ga ik er dan ook alles aan doen om beiden toetsen in een keer te halen! Dat zou toch wel het allermooist zijn en dan kan ik ook geheel tevreden op mijn stageperiode terugkijken.
de-tijd-vliegt-vliegtuig-en-klok-15016354

Archief
Een van de opdrachten die ik op stage op me heb genomen is het maken van een archiefje vol met preparaten voor de toekomstige cytologie-stagiaires. Uiteindelijk heb ik 92 preparaten verzameld met duidelijke (en wat lastigere) voorbeelden van de cytologie van longen, de urine’s, de mamma’s, de speekselklieren, de lymfeklieren, de vochten en de schildklier. In totaal zitten er, als ik goed geteld heb, wel 92 preparaten in. Later kunnen deze eventueel door andere stagiaires nog worden aangevuld. Want iedere dag zijn er nieuwe preparaten en de ene nog mooier dan de ander! Of juist heel bijzonder.. De leukste preparaten die er tussen zitten vind ik de Schistosoma (de parasieteneitjes in de urine), de Aspergillus-schimmel (in een long) en de kleincellig carcinomen. Deze laatste omdat ze (meestal) zo’n mooi beeld geven van cellen die elkaar tegen de kernen aan verdringen. Hopelijk hebben toekomstige stagiaires er veel plezier van. Ik weet wel dat ik dat nog zal hebben, want de komende dagen moet er flink veel naar gekeken worden!
1401701048746

Minor
De aanvraag voor mijn minor schiet al op, maar deze is nog niet rond. Uiteindelijk wordt het de minor Gezondheidszorg en Technologie aan de Fontys in Eindhoven. Dat houdt dus ook in dat ik na mijn stage en het vakantiewerk terug verhuis naar Gemert. Vanaf september zal ik dan met de bus naar Eindhoven reizen om daar mijn lessen te volgen. Ik hoop uiteindelijk in Eindhoven af te kunnen studeren, want eerlijk gezegd had ik niet zo veel zin om nog een keer voor een half jaar ergens naar toe te verhuizen. Dat zou dan de derde keer worden. Maar goed, we zullen zien, zolang ik kan afstuderen straks ben ik allang blij. Dus als alles volgens plan gaat ben ik volgend jaar rond deze tijd klaar met mijn opleiding! Laten we duimen dat het ook zo voorspoedig verloopt.

Groetjes,

Lisa