Hoe creatief zijn CMD-studenten en erfgoedorganisaties in coronatijd?

Ondanks de beperkende maatregelen zijn liefst 12 groepen studenten van de HAN-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) eind januari gestart met hun SIM-project. Bij dit project houden zij zich bezig met Solutions for Interactive Media.

Ze bedenken concepten voor manieren om een bepaalde doelgroep op een interactieve manier met digitale middelen bij een onderwerp te betrekken. Deze concepten werken ze uit tot een werkend prototype.

Met de informatie die de studenten verzamelen en het prototype kunnen de erfgoedorganisaties in Gelderland hun voordeel doen.

Normaliter zouden de studenten bij de opdrachtgevers op bezoek gaan om de organisatie te verkennen en de opdracht door te spreken met de erfgoedorganisatie. Dat kan nu niet. Gelukkig weet iedereen zich goed te redden.

Hoe creatief zijn de CMD-studenten en hun opdrachtgevers in coronatijd?

Fred Voskuil van het Bakkerijmuseum schrijft: “Alle gevraagde informatie, foto’s en plattegronden is per mail en WeTransfer naar de studenten gegaan. We zullen proberen spoedig een filmpje te maken van het gebouw en de ruimtes waar het om gaat.”

Vanuit het projectteam van het Cultuur en Erfgoedpact Liemers kwam ook een enthousiast bericht: “Yes, we hebben een videocall gehad met het team, en er zijn via mail nu 2 keer wat vragen gesteld die we beantwoord hebben over doelgroep en keuzes.”

Ook de begeleiding door Henriette Kosse en Erik van Vliet vanuit Erfgoed Gelderland gaat grotendeels via videocalls en per mail.

Wat is de opdracht?

Dit voorjaar bijten de studenten zich vast in opdrachten van het Bakkerijmuseum in Hattem, het Cultuur en Erfgoedpact in de Liemers, CollectieGelderland in samenwerking met Geldersch Landschap en Kasteelen, het Regionaal Archief Nijmegen en van het Erfgoedfestival.

De opdracht van het Erfgoedfestival is voor de Aanhakers van het festival. De studenten helpen de Aanhakers van het festival om bij het online festival goed op te vallen met een interactief product.

Wil je kijken wat de CMD-studenten in het najaar van 2019 hebben opgeleverd?

Bron en fotografie: Erfgoed Gelderland