Dreams: nieuwe visuele programmeertaal exclusief voor Playstation

De HAN-minor Scripting for Designers zit erop voor Alexander Lukkassen. De 3e-jaars Communication & Multimedia Design (CMD) volgde het afgelopen half jaar deze minor. Zijn laatste project is in januari gepresenteerd op een live event voor studenten CMD en HBO-ICT aan de HAN in Arnhem.

Alexander: “Samen met mijn studiegenoten Jochem, Mark, Twan en Maarten, presenteerden wij ‘Dreams’, een nieuwe visuele programmeertaal exclusief voor Playstation. De publieke belangstelling ging onze verwachtingen ver te boven. Bij deze wil ik mijn teamleden bedanken voor de strakke samenwerking!”

Met Twan heeft Alexander eerder in de minor Scripting for Designers een project gedraaid. Dit was MIT App Inventor, ook een visuele taal.

Begeleidend docent Robert heeft de studenten gedurende beide visuele projecten op weg geholpen samen met de medewerkers van het Medialab. “Ik dank hen voor het support, de werkruimte, het vertrouwen en het lachen!”

Alexander: “Naast de visuele projecten heb ik ook de basis van 2 bekendere programmeertalen onder de knie gekregen. Javascript en C++ (Arduino). Hierbij heb ik voor de eerste programmeertaal een spelletje Zeeslag geprogrammeerd.

Voor de tweede programmeertaal heb ik een inbraakalarm met magneetsensoren en cijfercode ontgrendeling geprogrammeerd. Al met al was het een bijzonder leerzame minor.”

Alexander is in 2016 begonnen aan deze studie op het hbo. “In deze tijd liepen de werkzaamheden binnen de LIVE industrie enorm terug en was de uitdaging in deze sector voor een groot deel verdwenen. Tijd om nieuwe dingen te doen.”

Om de vrijgekomen tijd nuttig door te komen, besloot hij om deze te besteden aan een nieuwe uitdaging; studeren aan het hbo. Deze uitdaging vond Alexander binnen de CMD-opleiding, studierichting ‘Business Media Design’ (BMD).

“Binnen BMD ben ik vooral bezig met het verbeteren van (online) communicatie, touchpoints en verschillende (social) media uitdagingen. Deze activiteiten heb ik destijds doorgetrokken naar mijn freelance werkzaamheden. Hierdoor is vooral het aandeel contentmarketing en video gigantisch gegroeid!”

Tekst, fotografie en illustraties: Alexander Lukkassen
Bewerking: Erik Rijpstra, HAN