Deelnemers gezocht voor tv-programma TIK M AAN!

BNNVARA komt in het voorjaar van 2021 met een nieuw en uniek tv-programma waarin entertainment, wetenschap en kunst elkaar op spectaculaire wijze vinden!

In 6 afleveringen van TIK M AAN! gaan 7 koppels van vindingrijke creatievelingen de strijd met elkaar aan om de mooiste en meest complexe kettingreacties te bouwen. De opdrachten worden elke week uitdagender en de teams moeten al hun creativiteit in de strijd gooien. Welk team blijft als enige over en wint TIK M AAN?

En als je denkt, ‘dat is echt iets voor mij!’ Vorm een team met een vriend, een collega of familielid. Meld je nu aan via tikmaan@blazhoffski.nl

Rube Goldbergmachine

Iedereen kent hem wel, de zogenoemde Rube Goldbergmachine: een complexe constructie die een zeer eenvoudige opgave uitvoert, zoals koffiezetten, een glas cola inschenken, de pagina van je krant omslaan of iets laten ontploffen. De constructie doet dit op een uiterst creatieve, inventieve en tegelijk tergend langzame en omslachtige manier (met hulp van katrollen tot luchtballonnen en van omvallende kasten tot knallende verfkanonnen).

Binnen een wekelijks wisselend thema krijgen de 7 koppels alle vrijheid en technische ondersteuning in de vorm van spullen en klustijd om een volkomen originele kettingreactie te bouwen. Maar gaat hij werken? Een zenuwslopend moment, want wat vindt de jury van (internationale) experts ervan, mag je door naar de volgende aflevering? Welk team blijft als enige over en wint TIK M AAN!?

  • TIK M AAN! wordt in het voorjaar van 2021 uitgezonden door BNNVARA op NPO1 en wordt geproduceerd door BlazHoffski Productions