Dag vakantie, hallo minor!

Long time no see! 
Goh, eigenlijk moet ik me wel schamen, want ik zag net dat ik in juni mijn laatste blog heb geschreven!
Je kan dus wel zeggen dat ik een drukke maar gelukkig te gekke vakantie achter de rug heb.
steinlisa


Afronden cytologie stage
Als eerste zal ik even terugblikken op mijn cytologie stage. Daar ben ik met vlag en wimpel voor geslaagd! Daarnaast heb ik ook voor de theorie- en praktijktoets, waar ik zó ontzettend om heb zitten stressen, goede voldoendes gehaald. Dat stressen was dus achteraf gezien helemaal voor niets! Maar, ik denk dat dat wel een beetje bij mijn karakter past. En ik denk dat de mensen die mij echt kennen, het daar wel mee eens zijn. Niets mis met een beetje gezonde stress, toch? 😉 Ik kijk terug op een lange periode waarin ik veel geleerd heb en veel nieuwe vrienden heb gemaakt. Maar deze vrienden heb ik helaas achter moeten laten in Heerlen, want inmiddels ben ik weer lekker thuis bij mijn ouders gaan wonen. Waarom? Ik zou toch mijn minor in Heerlen gaan volgen..?

Minor
In de vakantie zijn de laatste voorbereidingen en papierwerk getroffen voor mijn toelating tot de minor EGT (Gezondheidszorg en Technologie) aan de Fontys Hogeschool Verpleegkunde in Eindhoven. Dit maakte dat het qua infrastructuur slimmer was (en goedkoper) om weer thuis te gaan wonen. Mijn ouders hebben me al een keer eerder terug zien komen, dus eigenlijk ben ik net als een boomerang en zijn ze ondertussen wel aan mijn verhuisgedrag gewend. Deze minor sluit ook veel beter bij mijn studie aan dan de minoren die ik in Heerlen op de Hogeschool Zuyd in gedachten had. Deze minor is een minor waarbij studenten uit verschillende vakgebieden rondom techniek en zorg samenwerken om een nieuw innovatief product voor de zorg te ontwikkelen. Inmiddels heb ik mijn eerste introductiedag gehad. Alles wat ik dankzij deze minor meemaak, zal ik beschrijven in mijn komende blogs.

Vakantie
Ik schrijf eigenlijk nooit veel over mijn leven buiten school, maar mijn vakantie wilde ik toch even toelichten. Ik moet natuurlijk wel even verklaren waarom ik het schrijven van deze blog gelaten heb voor wat het is.
Omdat ik tijdens stage geen vakantie heb gehad in de periode van februari tot en met juni en daarna drie weken vakantiewerk heb gedaan, snakte ik naar de zon, dus wanneer ik de kans kreeg ben ik buiten in de tuin in de zon gaan liggen in het geimproviseerde opblaaszwembad. De eerste weken na mijn vakantiewerk heb ik vrijwel niets gedaan, behalve lekker thuis en met vrienden hangen en daarnaast heb ik natuurlijk veel tijd met mijn vriend en familie doorgebracht. Mijn vriend en ik zijn nog twee daagjes met overnachting in Duitsland naar Movie Park Germany geweest toen het ontzettend warm was buiten, dus de temperaturen hadden we al mee! En in de slechte weken in augustus zijn we lekker samen twee kleine weekjes weggeweest naar het mooie, nog deels onontdekt door Nederland, Macedonië. Aan het meer van Ohrid, wat ontzettend mooi is (met prachtig uitzicht) en we hebben heel goed weer gehad! Ook hebben we een dag in Albanië doorgebracht, wat echt een wereld van verschil is met West-Europa. Dus na deze vakantie was ik helemaal uitgerust maar moest ik ontzettend wennen aan het slechte weer in Nederland wat nu gelukkig al weer een beetje bijtrekt. Dus hierbij wat vakantiefoto’s!
zwembadstruga

Groetjes,

Lisa van de Loo