Carrièrekansen in de Elektrotechniek

Wanneer je kiest voor Elektrotechniek, kom je in een vakgebied terecht waarin je bijna eindeloos kunt doorontwikkelen. Dat moet ook, want de baan waarin jij je loopbaan start, is zeker niet hetzelfde als het beroep waarmee je je loopbaan over heel veel jaren eindigt. Je gaat waarschijnlijk aan ontwikkelingen werken, waarvan we nu nog geen flauw idee hebben!

Om de klimaatdoelen te halen, moeten er nog heel veel vragen worden opgelost.

Dat is het mooie van elektrotechniek: de basis is in 100 jaar eigenlijk niet veranderd: alles draait om (elektro)magnetisme, gelijkspanning en wisselspanning. Maar wat je daarmee kunt, is oneindig. Je kunt je eindeloos in nieuwe, actuele, gebieden blijven verdiepen en specialiseren. Zonder energietechniek en elektronica zou echt alles ophouden te functioneren. Alles zou letterlijk stilvallen. Daar hadden we 100 jaar geleden geen idee van…

Onze tijd vraagt om nieuwe en steeds slimmere technieken om (hernieuwbare) energie op te wekken, te transporteren, te verdelen en op te slaan. Om de klimaatdoelen te halen moeten er nog heel veel vragen worden opgelost. Slimme elektronica kan helpen de vraag naar energie te verminderen en het leven tegelijk comfortabeler maken.

Door alle innovatie ontstaan er doorlopend nieuwe inzichten en specialisaties. Die ook weer nodig zijn voor de tijd nà de energietransitie. Het mooie is dat jouw carrièrekansen altijd liggen in het gebied dat jou het meeste interesseert!

Niet voor iedereen, wél voor jou

Als elektrotechnicus ben je altijd nodig, heb je altijd goedbetaald werk en kun je altijd overal terecht. Tenzij iedereen morgen Elektrotechniek gaat studeren. Alleen is Elektrotechniek niet voor iedereen weggelegd. Maar wel voor bèta’s zoals jij!