Bij Elektro wordt iedere studentenkamer een elektronica-lab

Vanaf september 2021 schaffen 1e-jaars studenten HAN Elektrotechniek een module met toebehoren aan waarmee iedere studentenkamer een elektronica-lab wordt! Oscilliscoop, functiegenerator, programmeerbare voeding, networkanalyzer, logic analyzer. Allemaal direct voor handen.

De blauwe module, ADALM2000. Het witte plaatje eronder is een breadboard. De grote doos links is de componentenkit met toebehoren.

“Het gaat vooral om dit blauwe apparaatje, de ADALM2000 Active Learning Module”, zegt HAN-docent en teamleider Peter Brouwer. “Dit apparaat heeft de functionaliteit van apparatuur die normaal gesproken in een lab staat. Als je het aansluit op je laptop, verandert je kamer in een elektronica-lab. Met hulp van de module in combinatie met een laptop kun je thuis veel makkelijker aan de slag.”

Meet bijvoorbeeld eenvoudig aan een laagdoorlaatfilter en bekijk het Bodediagram. Of test de schakelingen die je voor je project hebt gemaakt.

Wat zijn de kosten van deze module? Lees het op SAM, het journalistieke medium van de HAN

De 1e-jaars module is een klein apparaat. Peter: “Die stop je zo in je tas. Dan kun je er op school ook mee werken en ben je minder afhankelijk van de lab-ruimtes.”

Kom jij ook Elektro studeren aan de HAN?

Bronnen: SAM, Instagram HAN Elektrotechniek