Automotive Carrièredag ook online succesvol

Door de COVID-19 maatregelen was het Automotive Center of Expertise (ACE) op 15 oktober genoodzaakt om de Automotive Carrièredag 2020 geheel digitaal te organiseren.

Maar hoe gaat dat dan, als je normaal gesproken een bedrijvenmarkt organiseert waar meer dan 40 bedrijven staan, die bezocht wordt door 1.200 studenten van de hbo Automotive opleidingen uit heel Nederland?

20 bedrijfspresentaties

ACE heeft gebruik gemaakt van een eventplatform waardoor via een livestream studenten Automotive de mogelijkheid kregen om te kiezen uit maar liefst 20 bedrijfspresentaties van: e-Traction, Hyster-Yale, VB-Airsuspension, Spierings Mobile Cranes, Snoeks, Louwman, AC Tronics, Tenberg Benschop, Nooteboom, MTEE, RDW, Movico, Yanfeng, Bosch Transmission, VIRO, Prodrive Technologies, DAF Trucks, VDL ETS, EDAG en Ebusco.

Vragen stellen

Bovendien konden studenten vragen stellen aan de bedrijven via een Whatsapp-applicatie. Wat voor vragen zijn gesteld? Als voorbeeld geven we je de vragen die gesteld zijn bij het bedrijf Nooteboom:

1. Hallo, kan ik ook ergens afstudeeropdrachten vinden of in contact komen met de juiste personen?
  2. Waarom kiest een klant voor bijvoorbeeld een 5 assige trekker in plaats van extra assen op de dolly?
  3. Zijn de assen bij de diepladers allemaal 10 tons assen?
  4. Testen jullie de trailers zelf ook op de weg met verschillende ladingen?
  5. Zijn er op alle technische engineering afdelingen afstudeermogelijkheden?
  6. Produceren jullie nu alle onderdelen zelf? Of is dit nog maar een klein deel?

Livestream

De livestream is door ruim 900 Automotive studenten bezocht. Elke bedrijfspresentatie bleek door zo’n 200 bezoekers gevolgd te zijn. Een enorm aantal waar ACE ontzettend trots op is.

Match & Meet

Ook was aan de persoonlijke contacten tussen studenten en bedrijven gedacht. In de middag stonden de Match & Meet sessies gepland. Tijdens deze 1-op-1 sessies hebben studenten en bedrijven de mogelijkheid gehad om elkaar beter te leren kennen, bijvoorbeeld ter voorbereiding van een stage- of afstudeeropdracht.

Veel bedrijven hebben weer behoefte aan én ruimte voor stagiairs en afstudeerders, omdat bedrijven inzien dat technologische innovaties van levensbelang zijn voor hun voortbestaan. Studenten en afgestudeerden uit de automotive hbo-wereld zijn daarom van harte welkom!

Automotive professionals

Automotive professionals van de hbo-opleidingen zijn in staat de complexe uitdagingen op het gebied van vervoersconcepten, duurzaamheid en technologie te begrijpen, te interpreteren, en in teams met andere professionals oplossingen te creëren.

De automotive industrie ontvangt de afgestudeerde hbo automotive engineers die het automotive vakgebied verder ontwikkelen met open armen! Dit levert dan ook vaak een goede match op. Bij veel bedrijven zijn Automotive studenten inmiddels werknemers geworden.

Bron: ACE