Apollo 3D: Materialen en voorproefje 3D-Printer (VIDEO)

Apollo 3D is een van de eersten ter wereld die een 3D-printer ontwikkelt die producten kan maken van hoogwaardige polymeren. De producten hebben hoge mechanische, thermische en chemische eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van metaal.

This posting in English

De materialen die we gebruiken zijn te verdelen in de volgende twee categorieën:

  • Hoogwaardige thermoplasten,
  • Technische thermoplasten.

Nadat ze in deze groepen zijn ingedeeld, worden sommige thermoplasten verder onderverdeeld zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. Deze blogpost geeft een kort overzicht en beschrijft enkele kenmerken van de twee categorieën.

Hoogwaardige thermoplasten

Hoogwaardige thermoplasten onderscheiden zich voornamelijk van andere plastics door de temperatuurstabiliteit, superieure mechanische eigenschappen en ze hebben een uitstekende chemische bestendigheid. De meeste hoogwaardige kunststoffen presteren goed op één terrein en worden daarom in zeer specifieke toepassingen gebruikt. Deze kunststoffen hebben bovendien het potentieel om geavanceerde metalen, keramieken en andere composietonderdelen te vervangen. Dit resulteert in lagere kosten, gewichtsvermindering, flexibelere ontwerpen, vermindering van secundaire bewerking en verbeterde productprestaties.

 

Technische thermoplasten

De thermoplasten in deze categorie presteren niet zo goed als de hoogwaardige thermoplasten, maar ze hebben nog steeds betere mechanische en/of thermische eigenschappen dan andere, veelgebruikte kunststoffen. Technische kunststoffen zijn duurder dan de algemeen gebruikte kunststoffen en worden daarom in kleinere hoeveelheden en kleinere objecten of toepassingen met een laag volume geproduceerd.

 

Een kijkje achter de schermen bij Apollo 3D

 

 

Vorige postings:

Apollo 3D: Studenten werken aan 3D-printen voor hoogwaardige polymeren

Apollo 3D: Producten & Diensten

Apollo 3D: Industrieën