Recept in de STUD

Camembert soufflé

 

Ingrediënten 2 personen:

  • Camembert
  • 2 Eieren
  • Paneermeel
  • Een flinke scheut olijfolie

Benodigdheden:

  • Kom
  • Vork
  • Bord
  • Koekenpan
  • Bakspaan
  • Broodplank
  • Oven

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, zodat het brood er zo in kan. Dan haal je de camembert voorzichtig uit de verpakking, zorg er hierbij voor dat hij niet breekt. Mix in een kom de eieren tot een eimengsel en leg vervolgens de kaas erin. Draai de kaas een aantal keren om in het mengsel van ei, vergeet niet de zijkanten mee te nemen. Doe het brood vast in de oven.
  2. Pak een plat bord en schud er een laag paneermeel op uit. Leg de camembert in de kruimels en bedek hem aan alle kanten. Daarna herhaal je dit nog een keer, dip de kaas in het eimengsel en vervolgens weer in het paneermeel.
  3. Zet een koekenpan op hoog vuur en giet er olijfolie in, laat deze goed warm worden. Leg de gepaneerde camembert in de pan, draai hem na 4 minuten om. Bak de kaas tot deze een gewenste kleur heeft. Je kunt met een mes in de bovenkant prikken om te kijken of de kaas gesmolten is. Serveer de camembert met rustiek brood op een broodplank.

Tip van de chef:

Maak een jam of chutney voor bij de kaas. Smeer deze op het brood en dip het brood vervolgens in de gesmolten kaas. Erg lekker voor bij de borrel of als voorgerecht.