Sportkunde studenten Ninja en Sanne lopen stage bij Sportproductions: “Super leerzaam voor in de toekomst!”

Wij zijn Ninja en Sanne en willen jullie wat meer vertellen over onze 2e-jaars stage binnen de opleiding Sportkunde. Hiermee willen wij jullie een kijkje geven in onze projecten en hoe het is om op dit moment, in tijden van Corona, stage te lopen. Wij zijn erg enthousiast over onze stage en hopen dat jullie dat ook zijn na het lezen van deze blog!

Beiden lopen wij stage bij Sportproductions (bedrijf van oud-ALO student Sander Siemes, red.), een evenementenorganisatie in Nijmegen. Afgelopen februari zijn wij begonnen en elke woensdag zitten wij nu samen, online aan onze projecten te werken en te brainstormen over nieuwe ideeën. Binnen de stage werken wij ook veel samen met de andere medewerkers en stagiaires, die tevens allemaal Sport en Bewegen studeren of hier een achtergrond in hebben. Vanuit Sportproductions krijgen wij veel verantwoordelijkheid, wat soms erg spannend is, maar natuurlijk wel super leerzaam voor in de toekomst!

Maar wat houdt ons project dan precies in? Een van onze projecten is Sporten voor Gambia. Dit project is in samenwerking met Stichting GambiaSport. Deze organisatie richt zich voornamelijk op het onderwijs in Gambia, waar ze voornamelijk sportkleding afleveren. Sportproductions vult dit aan met tweedehands sportartikelen, sportmaterialen en bijvoorbeeld goaltjes voor op schoolpleinen. Door middel van het geven van sportdagen op middelbare scholen, halen wij geld op om deze spullen aan te schaffen of te verzamelen voor in Gambia. Alle winst van deze sportdagen gaat naar dit goede doel. De spullen worden ook persoonlijk afgeleverd door Sportproductions in Gambia. Hierbij krijgen LO leraren van de deelnemende scholen, binnen bepaalde voorwaarden, ook de kans om mee naar Gambia te gaan.

Filmpje Sporten voor Gambia

Wat doen wij?

Dit project bestaat al een aantal jaar en aan ons is het dit jaar de taak om nog meer scholen te werven die een sportdag voor hun leerlingen, maar dus ook voor het goede doel willen organiseren. Hierbij kunnen wij jullie hulp als ALO en Sportkunde studenten goed gebruiken.

Hoe dan?

Wij willen aan de studenten, die stage lopen of nog contact hebben met oudere stagelocaties op een middelbare school, willen vragen om de LO docenten van deze scholen te benaderen. Hierbij is het leuk om hen te vertellen over dit goede doel met daarbij de vraag of het op de desbetreffende school leuk zou zijn om een sportdag te laten organiseren door Sportproductions, waarbij keuze is uit maar liefst 16 verschillende activiteiten. Stel dit lukt, dan zit er voor jullie als student natuurlijk een beloning aan vast. Je mag dan 1 uur gratis Bubbleballen T.W.V. €190,-.

Voor meer informatie over Sportproductions, de sportdagen, het goede doel of heb je een vraag voor ons, stuur dan gerust een mailtje: info@sportproductions.nl.

Wij hopen jullie en/of jullie (stage) middelbare school snel te zien op een van deze sportdagen!

Ninja Pleune en Sanne Ploegmakers