SGM Topsportklasstudente Myrthe Moorrees wint met Leeuwinnen van Zwitserland

Myrthe Moorrees (PSV/FC Eindhoven)Myrthe Moorrees uit de SGM Topsportklas heeft met de Oranje Leeuwinnen de eerste wedstrijd van het Olympisch Kwalificatietoernooi tegen Zwitserland afgelopen woensdag met 3-4 gewonnen. De SGM studente en speelster van PSV werd deze week opgeroepen als vervanger van een geblesseerde speelster en zag de Leeuwinnen vanaf de bank bijna nog een 1-4 voorsprong uit handen geven. Gelukkig voor Myrthe en haar teamgenoten schoot een Zwitserse speelster vlak voor tijd op de lat, waardoor de minimale voorsprong over de streep werd getrokken. Bekijk hieronder de samenvatting.

In de andere poulewedstrijd won Zweden met 0-1 van Noorwegen en staan zij, net als Nederland, op drie punten. Morgen speelt Myrthe met de Leeuwinnen tegen Noorwegen, om 19:30 uur op het Kasteel van Sparta Rotterdam. Op woensdag 9 maart spelen de dames opnieuw op het Kasteel, dan tegen Zweden. De wedstrijden zijn op tv live te zien via het open net van Fox. Ook zijn er nog kaarten te bestellen om Myrthe en consorten live richting de Spelen te schreeuwen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N2ztYdiSCmM[/youtube]