Rara, hoeveel snoepjes zitten er in de pot?

De aankomende twee weken maak jij kans op een paintball arrangement voor tien personen ter waarde van 300 euro. Studenten en docenten van HAN Sport en Bewegen kunnen dit winnen door te raden hoeveel snoepjes er in de snoeppot zitten, waarmee leden van de studievereniging Tri Movere rondlopen. Het belangrijkste, de opbrengst gaat naar de Serious Request actie van dit jaar van 3FM.

Heb jij altijd al willen paintballen of wil je het graag nog eens doen? Dan kan dat nu gratis samen met je medestudenten/vrienden. Ben jij degene die het goede aantal raadt? Als jij het goed hebt, win je een arrangement om te paintballen inclusief hapjes, drankjes en tweehonderd verfballen.

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor de allerkleinsten: ruim 5,5 miljoen baby’s die ieder jaar sterven door gebrek aan medische zorg, voorlichting en begeleiding. Een stille ramp die elke 6 seconden ergens ter wereld plaatsvindt voor, tijdens of vlak na de geboorte.

De oorzaken van deze stille ramp zijn :

• Onvoldoende zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap zoals zwangerschapscontroles en vaccinatie van de moeder.
  • Gebrek aan medische klinieken en materialen en goed opgeleide verloskundigen tijdens de bevalling.
  • Het ontbreken van gezondheidscontroles van de baby, kraamhulp en voorlichting over voeding en hygiëne na de bevalling.

Miljoenen baby’s sterven onnodig. Met eenvoudige hulp en begeleiding kan een groot deel van deze babysterfte worden voorkomen (Bron: Rode Kruis).