Orkaan Matthew bedreigt studente Marleen in Boca Raton

bikecruising5-delray-beach-25-september-2016De eerste maand in de VS zit er alweer op, de tijd vliegt voorbij! Zoals ik in mijn vorige blog eindigde, kan ik deze blog beginnen – flink wat sessies beachvolleybal zijn voorbij gekomen en de meiden uit de bar zijn nu vaste vriendinnetjes. De afgelopen weken is het werk, het klimaat en de omgeving me steeds meer eigen geworden, want al met al is het toch wel wennen natuurlijk.

De routine zit er goed in, maar elke maandag tot vrijdag van 7 – 18 uur werken is toch wel pittig. Elke dag vroeg op, wat dus ook betekent dat ik elke avond op tijd naar bed probeer te gaan. Door de drukke werkweek, geniet ik echter wel extra goed van het weekend. Zo ga ik dit weekend een road trip doen naar Key West, het meest zuidelijke eilandje van de VS. Een weekend met hele toffe dingen op de planning. Zo ga ik bij goed weer (hier kom ik later op terug) snorkelen bij het enige levende koraalrif van de VS, genieten van de zonsondergang op zee en flink wat sightsee-en op dit mega toeristische eilandje. Zondagavond weer terug richting Boca Raton en maandag start weer een nieuwe werkweek.

day-29-had-some-good-food-and-good-drinks-with-iamerica73-voelkswagin

Wat betreft het weer kan het nog even spannend worden, momenteel is het orkaanseizoen hier. Dit betekent niet dat er elke week een orkaan over raast, maar wel dat de kans op orkanen extra groot is. Zo is er nu al de tweede dreiging van een orkaan sinds ik hier ben. De vorige was sterk afgezwakt en daar hebben we nauwelijks iets van gemerkt. Maar voor komende week is tropische storm Matthew op komst, de mogelijkheid is dat deze aansterkt tot een orkaan, maar daar hopen we niet op. Vooralsnog is Matthew nog bij de Bovenwindse eilanden en lijkt deze storm vooral over zee te razen richting Jamaica. Dat betekent dat Matthew ons niet zal raken en dat we hooguit wat regen en wind kunnen verwachten. Maar spannend is het toch wel elke keer, zeker aangezien ik nog nooit een orkaan heb ervaren en vooral denk aan alle heftige tv-beelden die we kennen van onder andere orkaan Katrina in New Orleans.

Ook op kantoor hier zijn ze niet heel goed in het geruststellen, ik krijg vooral lijstjes mee met welke noodvoorzieningen ik in huis moet hebben voor het geval er een orkaan komt. Blikgroenten voor in ieder geval 5 dagen, instant proteïne zoals pindakaas, droge crackers, tonijn in blik en veel water. Eigenlijk voornamelijk voedsel dat niet bederft en wat je niet meer hoeft te bereiden om te kunnen eten. Ook kaarsjes, lucifers en een zaklamp stonden op dit lijstje. De stroom kan hier namelijk tot wel 4 weken eraf liggen als je niet in het gebied woont dat op de hoofd-stroomvoorziening zit aangesloten. Dit wil dus zeggen 4 weken geen telefoon, geen laptop, geen airco (die heb je hier echt hárd nodig), geen warm water, geen wasmachine, geen licht, niets… Poe, als ik daaraan denk hoop ik nog eens even extra hard dat dit niet gebeurt de komende tijd. Zeker aangezien ik hier nog maar 4 maanden zit, om dan een hele maand daarvan te besteden aan stroomloos in een eventuele gymzaal zitten tot alles weer veilig is, is nu niet echt mijn droom.

day-37-workworkworkworkwork-23-september-2016

Ondanks het orkaanseizoen is het weer hier wel super! Regenbuitjes gaan hier net zo snel als dat ze komen, na een halfuurtje stortregen is alles na zo’n 10 minuten weer opgedroogd en kun je je beach-sessie rustig voortzetten. De vibe in het weekend is super – iedereen geniet van het mooie weer en doet rustig aan. Mij is verteld dat het tempo in Florida aanzienlijk lager ligt dan in de noordelijke staten van de VS, niet alleen met werken of voortbewegen, ook met praten. Snel praten doen ze hier niet, alles gaat op standje chill. Daar kan ik wel aan wennen!

Marleen van de Donk is Sportkunde studente (voorheen Sport, Gezondheid en Management) bij HAN Sport en Bewegen. Zij loopt dit half jaar stage bij de Evert Tennis Academy in Boca Raton, Florida, in de Verenigde Staten.