Next Sport Level 2019 op Papendal: “Een super dag”

Mijn naam is Luc Seelen (22), 4e jaars Sportkunde (Sport- en Bewegingseducatie) student aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN Sport en Bewegen). Op woensdag 3 april heb ik met vier andere sportkunde studenten van de HAN deel mogen nemen aan Next Sport Level 2019. Een dag waar Sportkunde studenten uit het hele land bij elkaar komen om te werken aan casussen uit de praktijk.

Ik zelf zag het als een mooie kans om te netwerken met professionals, studenten en docenten uit het hele land. Samen met mijn groep hebben we een casus behandeld voor Sportservice Doetinchem. Deze was als volgt: ‘Welke mogelijkheden zijn er om een clubkadercoach structureel in te zetten voor verenigingen?’ De groepen zijn zo verdeeld dat je met studenten zit van andere Sportkunde opleidingen. De gehele dag ben je bezig met het uitwerken van de casus. Uiteindelijk wordt er een advies gegeven door middel van een pitch.

Tussendoor zijn er interessante powerboost presentaties aangeboden. Het was fijn om deze over de hele dag verspreid te hebben. Het leidde tot meer inzichten voor de eigen casus en bracht de concentratie terug. De eerste powerboost was Desing Thinking, hierbij werden er tools gegeven om op een andere manier naar je casus te kijken. Een leuk voorbeeld was: ‘Wat zou je superheld doen?’ De tweede powerboost was een fietstocht over het terrein van Papendal, hier werd Next Sport Level namelijk gehouden. Aansluitend was er een verzorgde lunch. De derde powerboost had te maken met Content Marketing. Het ging vooral over de toename van Content Marketing en het belang ervan. De laatste powerboost ging over gamen, een bekende E-sporter (Koen Schobbers) kwam hiervoor langs. Hij vertelde over de groei van E-sports. Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en kan ervan rondkomen. Dit ook door het geven van presentaties aan verschillende organisaties en het geven van advies aan ouders met een gamend kind.

Aan het einde van de dag is er gezellig met zijn alle gedineerd. Aansluitend aan het diner heeft iedere groep met volledige vrijheid de pitch kunnen presenteren aan professionals, studenten en docenten. Daarnaast was er een jury die uiteindelijk een top drie samenstelde uit de acht groepen die deel hebben genomen. De winnaar kreeg hiervoor een ook een prijs. Als allerlaatste was er een borrel, fijn om te netwerken en de dag na te bespreken. Het was voor mezelf een super dag. Mooie afwisseling tussen intensief bezig zijn met een casus voor de praktijk, maar ook het opdoen van nieuwe kennis. Daarnaast is er ook voldoende tijd om te netwerken. Wanneer er in 2020 weer een Next Sport Level komt en je hebt de kans om mee te doen, doe mee anders is het een gemiste kans.