Masterclass ‘Voeding voor, tijdens en na intensieve duurinspanning’ op maandag 9 mei

Hoei - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Waalse Pijl - Fleche Wallone - sfeer illustratie uitgeput vermoeidheid - foto Wessel van Keuk/Cor Vos ©2007

In het weekend van 7-8 mei zullen de atleten van de Giro D’Italia in hoog tempo door Nijmegen/Arnhem razen. Wat hebben deze topatleten aan brandstof en voedingsstoffen nodig om een optimale prestatie te leveren? Deze masterclass gaat over de rol en het belang van voeding en vocht voor, tijdens en na duurinspanning. Er zullen resultaten van studies toegelicht worden waarin onderzoek is gedaan naar factoren die van invloed zijn op de voeding- en vochtinname, suppletie en bijvoorbeeld de timing en dosering van eiwit en koolhydraten.

Voor wie?

Alle studenten en docenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen die hun kennis en expertise op het gebied van inspanningsfysiologie, training en voeding willen vergroten en nieuwsgierig zijn naar de laatste stand van de wetenschap op dit terrein.

Door wie?

Prof. Luc van Loon, bijzonder lector Voeding en Sport bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast is hij werkzaam als hoog leraar Inspanningsfysiologie aan de Universiteit Maastricht.

Wanneer?

Maandag 9 mei 2015 van 15.30 – 17.00

Waar?

Laan van Scheut 10 in Nijmegen (Collegezaal: LS10-F070).

Meld je uiterlijk vrijdag 29 april aan via de ticketlink en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de Facebook-evenementenpagina!