Masterclass: ‘De invloed van fysieke inspanning en voeding op de conditie van spiermassa’

fitte omaVoor wie? Alle studenten en docenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen die hun kennis en expertise op het gebied van inspanningsfysiologie, training en voeding willen vergroten en nieuwsgierig zijn naar de laatste stand van de wetenschap op dit terrein.

Door wie? Prof. Luc van Loon, bijzonder lector Voeding en Sport bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast is hij werkzaam als hoogleraar Inspanningsfysiologie aan de Universiteit Maastricht

Wat? Over de rol en het belang van fysieke inspanning en voeding (met name eiwitten) op de conditie van onze spiermassa. Er zullen resultaten van studies toegelicht worden waarin onderzoek is gedaan naar factoren die spiergroei en -afbraak beïnvloeden, zoals krachttraining, de dosering van eiwitinname en revalidatie na bijvoorbeeld botbreuken.

Waar? Heyendaalseweg 121 – Albertinum

Wanneer? Donderdag 30 april 2015 van 15.30 – 17.00

Meld je uiterlijk vóór dinsdag 28 april aan via het aanmeldformulier. Volg de laatste ontwikkelingen via de Facebookpagina van het evenement.