Louis van Gaal draagt kennis over op studenten HAN Sport en Bewegen

De huidige bondscoach van het Nederlands elftal, Louis van Gaal, was gisteren te gast in het topsportuur van HAN Sport en Bewegen. Hij beantwoordde vragen van dagvoorzitter Marcel Rözer en van de studenten Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO), Sport- en Bewegingseducatie (SBE) en Sport, Gezondheid en Management (SGM). In een zo goed als vol auditorium vertelde Van Gaal onder andere over zijn jeugd, wat de ALO voor hem betekend heeft en waarom hij zo graag eens op een wk actief wil zijn als bondscoach.

Om precies 17 uur werd de speciale gast van dit topsportuur verwelkomd. Aandachtig luisterden de honderden aanwezigen naar wat de bondscoach te vertellen had en ook vroegen de studenten hem het hemd van het lijf. Want zij beseften waarschijnlijk ook dat je niet vaak de kans krijgt om vragen te stellen aan iemand die zoveel ervaring heeft in het trainersvak en die tegelijkertijd een achtergrond heeft als ALO student.

Het topsportuur werd negentig minuten en ook die vlogen voorbij. Na afloop van de bijeenkomst kreeg Louis van Gaal uit handen van een student van HAN Sport en Bewegen een cheque ter waarde van 1.000 euro voor Spieren voor Spieren, de stichting waar de toptrainer al veertien jaar ambassadeur van is. Het was een onvergetelijk topsportuur, waarin de studenten weer de mogelijkheid hadden om een icoon uit de topsportwereld te zien. Na onder anderen Anky van Grunsven, Pieter van den Hoogenband, Marc Lammers en Epke Zonderland, was het dit keer dus een van de meest succesvolle Nederlandse trainers aller tijden. Wie zal de volgende zijn? Bekijk meer foto’s van het topsportuur met Louis van Gaal op onze Facebookpagina.

HAN studenten kunnen het topsportuur terugkijken via HAN TV.