Kwaliteitspunten voor het meewerken aan de uitvoering van het onderzoek ConsuMeRun

Binnen het expertisegebied Sports & Exercise Nutrition is men bezig met de ConsuMeRun studie, een onderzoek naar vocht- en voedingsinname in relatie tot maagdarmklachten en eindtijd bij marathonlopers (zie deze link voor meer informatie over dit onderzoek). Een onderdeel van de ConsuMeRun-studie is het continu observeren van hardlopers tijdens een hele marathon. Tijdens deze observatie worden o.a. vocht- en voedingsinname geregistreerd en lichamelijke klachten geregistreerd.

Op zondag 19 maart mogen zij dit onderzoek uitzetten bij de Utrecht Science Park Marathon. Voor het observatie-gedeelte van dit onderzoek zijn de onderzoekers op zoek naar enthousiaste en nauwkeurige studenten, die hen op deze dag willen helpen. Het observatie-gedeelte houdt o.a. in: marathonlopers gedurende de hele marathon observeren/meefietsen en vocht- en voedingsinname, maagdarmklachten en mate van vermoeidheid registreren.

Om zoveel mogelijk hardlopers te kunnen includeren zijn zij op zoek naar enthousiastelingen die een dag willen helpen met het observeren van marathonlopers. Lijkt het jou leuk om mee te helpen en hiervoor ook kwaliteitspunten te behalen? Aanmelden kan via een email naar Joline.Versteegen@han.nl.

De omvang voor de student ziet er als volgt uit:

• 1 dagdeel training: uitleg en oefenen. (2 kwaliteitspunten)
  • 1 hele dag (=lange dag) actieve participatie tijdens het uitvoeren van dit onderzoek: op zondag 19 maart. (8 kwaliteitspunten)

In totaal zijn er zo’n 12 tot 15 studenten nodig van Sportkunde (SGM, SBE) en/of ALO).