Drukbezochte relatiedag HAN Sport en Bewegen op Papendal

De relatiedag van HAN Sport en Bewegen en HAN SENECA van 12 juni werd druk bezocht. Met dagvoorzitter Marcel Rözer en speciale gast Jacco Eltingh werd de aftrap gedaan van het middagprogramma, waar professionals uit het werkveld van sport en bewegen voor waren uitgenodigd. In de ochtend waren er workshops voor studenten en alumni van de ALO, SBE en SGM.

 

Het begon om 10 uur ’s ochtends op Papendal met een welkomstwoord door dagvoorzitter Marcel Rözer aan de studenten. Zij konden kiezen uit drie workshops; Health & Podium Performance van  presentatiespecialiste Willy Maasdam, Branding You van marketinggoeroe Rianne Klein Geltink en Netwerken van communicatiespecialist Laurens Smit. Na ongeveer 45 minuten werd er gewisseld en zo konden er twee van de drie zeer zinvolle workshops gevolgd worden.

Vanaf half 1 was er lunch en daar sloten ook de professionals van bedrijven en organisaties uit de sport- en beweegwereld aan. Daarop volgde het openingswoord door Marcel Rözer samen met eerst Tjeerd de Jong (directeur HAN Sport en Bewegen) en daarna Geert van der Veer (Hoofd HAN SENECA). Hierbij werd het belang aangegeven van samenwerken en het professionaliseren van onderwijs, onderzoek en dienstverlening in de relatief kleine wereld van sport- en beweegorganisaties. Ook het Mobile Health & Performance Lab van HAN SENECA werd geïntroduceerd.

Marcel Rözer in gesprek met Jacco Eltingh

De middag ging verder met Pecha Kucha’s: korte presentaties van niet langer dan zeven minuten waarin de vijf expertisegebieden van HAN Sport en Bewegen en HAN SENECA aan bod kwamen. Deze zijn Lifestyle & Health Promotion, Talent Identification & Development, Health & Performance, Sports Economics & Management en Sports & Exercise Nutrition. Er viel, naast het opdoen van kennis en nieuwe relaties, ook nog wat te winnen. Rodney Cobussen was de gelukkige winnaar van twee backstage kaarten voor de AFAS Tennisclassics, beschikbaar gesteld door Jacco Eltingh.

Na de Pecha Kucha’s volgde een discussieronde waarin de aanwezigen in gesprek konden gaan met de specialisten van de verschillende expertisegebieden. Op dat moment was er ook een markt waar vier student companies te zien waren (SHI, ObEar, Biketracer en Coldcure), het Sport Ondernemings Bureau (SOB), Topsport Gelderland en Sport FM. Tot slot was er de netwerkborrel met overheerlijke hapjes, waarin zowel studenten als professionals met elkaar in gesprek gingen en we hopen achteraf nog te horen dat hier wat uit is gekomen, zoals kennis, stages, contacten of misschien zelfs wel een baan. Het was in ieder geval voor herhaling vatbaar en we hopen iedereen dan weer te verwelkomen, inclusief de personen die nu helaas niet aanwezig konden zijn.

Kijk voor meer foto’s op de Facebookpagina van HAN Sport en Bewegen.

Reacties

  1. 14 juni 2012 door Willem van der Geest

    Het was een leuke, leerzame dag voor mij als afstudeerder. Ik zei het al tegen Marcel: dit zouden ze moeten verplichten voor alle Sport en Bewegen-studenten.

    Wel erg jammer vond ik dat het schrappen van de posterpresentaties uit het programma niet is gecommuniceerd naar de studenten. De studenten die hier wél tijd en energie in hebben gestopt hebben dit nu voor niks gedaan …

    Maar goed, verder complimenten voor de organisatie 😉

  2. 23 augustus 2012 door Rob Wuijster

    Wat een geweldig initiatief! Ik hoop dat er ook zo’n dag in 2013 gepland wordt!