‘Aandacht voor de mens achter de student’

Hoe kom je mentaal fit je studententijd door? Zeker in coronatijd met een lockdown, een avondklok én online lessen een hele opgave. Het antwoord is onveranderd: door met anderen te praten, juist als het even wat minder gaat. Maar ja, om nou bij je ouders of je docent aan te kloppen… Daarom startte Diane Kamphuis drie jaar geleden het Coachbureau van HAN Sport en Bewegen op. Voor en door studenten.

Diane ging dertig jaar geleden het onderwijs in omdat ze vond dat het anders moest. “Het is belangrijk om aandacht te hebben voor de mens achter de student. Je kunt heel veel met ze bereiken, maar dan moet je wel aan de juiste knop draaien.” Zelf strandde ze op de middelbare school, ze voelde zich niet gezien en gehoord. “Ik dacht: als ik langer blijf, word ik depressief. Later, op het mbo, mocht je als student gelukkig wél meepraten.”

Bekijk het gehele interview met Diane op de website van Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen.