FUTSHIP 2.0
Pasen lag al ruimschoots achter ons, maar woensdag 30 maart jl. legden we toch nog een ei. Met één klik op de knop (of eigenlijk twee, want we kregen een foutmelding – help!) ging onze lijvige aanvraag in het kader van Erasmus+ Strategische Partnerschappen richting EP-Nuffic, die dit subsidieprogramma uitvoert voor het hoger onderwijs. FUTSHIP 2.0 was een feit.
FUTSHIP staat voor ‘Future competencies for social and healthcare professionals in an international perspective’. Het doel van FUTSHIP is studenten, medewerkers van hogescholen en professionals in de sociale sector en de gezondheidszorg toerusten met competenties op het gebied van interprofessioneel werken, innovatie en e-health en e-welfare. Dit zijn competenties die in de toekomst onmisbaar zijn, onder andere door toenemende complexiteit van de zorg. We willen dit bereiken door samen met onze buitenlandse partners in het hoger onderwijs, en in nauwe samenwerking met de praktijk, een onderwijsprogramma van 30 EC te ontwikkelen dat deze competenties op geïntegreerde wijze aanbiedt.
Het idee voor FUTSHIP wordt binnen de HAN breed gedragen door opleidingen voor sociale, paramedische en verpleegkundige beroepen. We werken als HAN in FUTSHIP samen met JAMK University of Applied Sciences (Finland), University College Zealand (Denemarken) en de University of Northampton (Groot-Brittannië). Daarnaast spelen lokale veldpartners een belangrijke rol in de ontwikkeling van de minor. ZZG Zorggroep, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW), Rijnstad en Radboud UMC Health Academy hebben elk de intentie uitgesproken om met de HAN de uitdaging aan te gaan.
Vorig jaar deden we een eerste gooi naar de subsidie. Hoewel we achter het net visten, kregen we overwegend postieve feedback. Dat was aanleiding om vol energie aan de slag te gaan met de doorontwikkeling van FUTSHIP. We hebben ons daarbij vooral gefocused op het belangrijkste verbeterpunt dat we deze zomer van EP-Nuffic meekregen: het concretiseren van de leeropbrengsten.
We verwachten de uitslag deze zomer.
Wil je meer weten over over FUTSHIP? Neem dan contact op met Hilde Wierda-Boer.