Studying abroad (UK)

Rana Karimi, 3-jaars studente Lerarenopleiding Engels.

Toen ik deze opleiding tot leraar Engels begon, wist ik dat het er ooit aan zat te komen.. naar het buitenland gaan gedurende een half jaar om daar jezelf volledig te kunnen onderdompelen in de Engelse taal en zelfstandigheid te kunnen ontwikkelen. Nu, in mijn derde jaar, was het dan eindelijk zo ver. In januari 2020 ben ik naar Engeland afgereisd om daar tot en met juni te wonen en te studeren aan Newman University.

Het moment dat ik vertrok en aankwam in Engeland was heel spannend. Het was een nieuwe omgeving met compleet nieuwe mensen en je eigen plekje waar je verblijft, maar wennen deed het gelukkig vrij snel. Samen met een medestudent hebben we geprobeerd aan de veranderingen te wennen en elkaar te steunen wanneer we thuis misten, dit ging gelukkig heel goed. We hebben veel ervaring opgedaan tijdens onze tijd. De vakken die ik gevolgd heb sloten aan bij het docentschap en de Engelse taal. Het waren interessante vakken waarbij er op verschillende aspecten werd ingegaan.

Ieder van ons zat op een eigen verdieping waarin de keuken met andere meiden gedeeld werd. Hierdoor zie je al gauw enkele aspecten van de Engelse cultuur, doordat je nauw samen met de native speakers in een keuken zit en je de gewoonten van hen meekrijgt. Newman University ligt in de buitenwijken van de stad Birmingham. Dit betekende dat niet alles zo voordehand liggend was in vergelijking met andere plekken. Zo moesten we redelijk ver reizen naar de supermarkt en nog verder naar de stad. Dit was voor mij een uitdagend gevoel, omdat ik op die manier genoodzaakt was te reizen en dus meer van de stad te verkennen waardoor je uiteindelijk veel nieuwe plekjes leert kennen omdat je opzoek gaat en de omgeving zo goed mogelijk wil ontdekken.

De docenten op Newman waren erg toegankelijk. De sfeer in de klas was anders dan op de Nederlandse scholen en universiteiten, dit komt denk ik door het systeem waarbij zij op de universiteit geen vaste mentorklas hebben waarmee ze alle vakken volgden. Tijdens de lessen leerden we een aantal medestudenten kennen en hebben we leuke gesprekken met hen gehad. Tips krijgen van de locals is de beste manier om interessante plekken te bezoeken en dit hebben we dan ook zeker gedaan.

Uit het niets moesten wij door de coronacrisis eerder dan gepland onze Minor Abroad eindigen en werden we genoodzaakt het vliegtuig terug naar Nederland te pakken. Hierdoor is ons avontuur helaas eerder gestopt dan we van tevoren voor ogen hadden, maar veiligheid staat natuurlijk voorop en ik was dan ook blij om weer terug in Nederland te zijn tijdens deze hele rare omstandigheden waarbij ook in Engeland alles een voor een gesloten werd.

Dit betekent echter niet dat het daarbij gebleven is! Ik heb al mijn vakken online kunnen afronden en online gesprekken met onze docenten gehad over de beoordeling. De herinneringen, de ontwikkelingen en ervaringen die ik tijdens deze tijd heb opgedaan zullen mij altijd bij blijven, of het nou twee maanden duurde of vijf, het was een onvergetelijke tijd waarin ik voor mijn gevoel echt een ervaring rijker ben geworden. Ik wens iedereen die nog naar het buitenland gaat een hele leuke en leerzame tijd toe, geniet er optimaal van!