Exploring Birmingham

Beyza Yüksel, 3e-jaars student Lerarenopleiding Engels.

Hallo allemaal, ik ben Beyza Yüksel en ik zit op de Lerarenopleiding Engels. Zoals alle studenten uit het derde jaar moest ik mijn minor abroad doen. Samen met mijn klasgenoten Hilal en Serife heb ik deze tijd mogen doorbrengen in Birmingham. In Birmingham verbleven we met zijn drieën in een studenten accommodatie (University Locks). De accommodatie was op loopafstand van de city centre, wat voor ons natuurlijk ideaal was. Wij hadden ook erg veel geluk dat de accommodatie vrij nieuw was en wij een hele koelkast, oven en fornuis voor onszelf hadden die we met niemand hoefden te delen, omdat er van alles twee was. Zo hoefden wij dus alleen onze eigen hoekje op te ruimen.

Voor onze universiteit moesten we 20 minuten met de bus reizen. De universiteit was gelukkig erg makkelijk om te bereiken met openbaar vervoer. We hadden maar drie dagen per week les en de courses die wij hebben gevolgd zijn:
– Introduction to International Education
– Perspectives on Development and learning
– Education, Creativity, Teaching and Learning.

De vakken waren erg interessant en kwamen goed overeen met wat wij in Nederland al hadden gekregen. Tijdens de lessen zat ik vooral vaak met Hilal, Serife en Ikara, maar we hebben natuurlijk ook geprobeerd om contact te maken met andere studenten. Ik denk dat wanneer we langer waren gebleven in Birmingham, we zeker met de onze klasgenoten hadden afgesproken om samen wat te drinken.

Tijdens onze vrije dagen hebben we geprobeerd zoveel mogelijk te doen en gelukkig was er in Birmingham genoeg mogelijkheden. We hebben veel tijd doorgebracht in de stad en vaak lekker uiteten geweest met z’n drieën. We probeerden zoveel mogelijk gevarieerd te eten uit verschillende culturen. Wij hebben geprobeerd om zoveel mogelijk van Birmingham te ontdekken en veel plekken te bezoeken. Daarnaast hebben we ook vaak afgesproken met andere studenten uit onze klas die ook in Birmingham, of rondom Birmingham, verbleven. Zo zijn wij bijvoorbeeld naar Derby geweest om af te spreken met andere studenten. Hier zijn we samen op pad geweest en hebben we lekker gegeten en mini-golf gespeeld. Voor onze laatste week zijn we ook nog naar Manchester geweest met z’n drieën en hebben we daar een nachtje gebleven. Dat was ook een hele leuke ervaring!

Naast alle volle dagen met activiteiten, hebben we ook dagen gehad dat we helemaal niks deden en alleen maar filmpjes keken en snacks aten thuis bij elkaar op de kamer. Dit is ook iets wat mij vooral zal bijblijven van deze hele ervaring. Alle dagen dat we tot 4 uur in de nacht zijn opgebleven en alle herinneringen die we hebben gemaakt tijdens bijvoorbeeld het koken. “I went with friends, but came back with sisters”. Dit is hoe ik mijn band met Serife en Hilal voor altijd zal omschrijven. Ik vind het erg jammer dat ons avontuur eerder is afgelopen dan gepland, maar ik ben erg blij dat ik met hen deze ervaring mocht delen en had het dan ook echt niet anders gewild!