Wie neemt deel aan het LeerLab?

Het LeerLab kent verschillende partners:

  • Studenten (voorlopig nog jaar 1) Academie Educatie
  • Docenten Academie Educatie: Roel Grol, Christijn Kooter, Ans Bergmans in samenwerking met Mathijs Drummen van Montessori Agora Nijmegen.
  • Werkveld: Citadel College, ROC Nijmegen, Montessori College Nijmegen, Eligant Zutphen, Tienerschool SOOOOL Horst, Liemers College……
  • Kenniscentrum Academie Educatie: Helma Oolbekkink en Edwin Buijs
  • RU nijmegen: Master onderwijswetenschappen
  • Artez docenten opleiding beeldende vormingWaarom ben ik enthousiast over het LeerLab?

Ik ben Ans Bergmans en ik ben onderwijskundige. Het mooie van het LeerLab vind ik dat het een open plek is waar we samen onderzoeken hoe onderwijs anders kan.

Kinderen ontwikkelen zich van nature en als het hierin belemmeringen zijn, dienen leraren en ouders samen met het kind te onderzoeken hoe het zich toch kan ontwikkelen. De taak van het onderwijs en ook van mij is denk ik om kinderen en studenten bagage mee te geven die tevreden mensen van hen maakt. Mensen die zichzelf durven te ontplooien in de richting die ze zelf graag willen.


Ik ben Roel Grol en ik ben als vakdidacticus enorm ge├»nteresseerd in het “hoe” van onderwijs. In het LeerLab denk ik graag met iedereen mee over hoe het “hoe” er in Eigentijdse Onderwijscontexten mogelijk uitziet.Ik ben Christijn Kooter, begeleidingskundige en dramadocent. In het huidige onderwijs zijn we erg gericht op resultaat. In het Leerlab onderzoeken we samen hoe we meer aandacht kunnen geven aan het proces en aan persoonsvorming, wat het onderwijs betekenisvoller zou kunnen maken.