HAN GREEN AWARDS: WINNAARS!

                     

——————————————————————————————————————————————————————————-

HAN Green Awards eert voorlopers in duurzaamheid

Vanmiddag werden de HAN Green Awards uitgereikt. De winnaars onderscheiden zich door hun buitengewone bijdragen aan duurzaamheid en innovatie. De awards, die aansluiten bij het zwaartepunt Schoon, Samen werken aan minder CO2, werden dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door het HAN Green Office.

HAN Green Award Meest innovatieve opleiding – Food & Business

De opleiding Food & Business ontvangt de award voor Meest Innovatieve Opleiding. Met een vierjarig curriculum gericht op toekomstbestendigheid en duurzame ontwikkeling, bereidt deze opleiding studenten voor op een rol als echte food professionals. Door intensieve training, praktijkgericht leren in faciliteiten zoals de Creative Kitchen en Sensory Lab, en betrokkenheid bij maatschappelijke thema’s, onderscheidt Food & Business zich als een pionier in duurzaam onderwijs.

“Dit is een erkenning van onze inzet om de foodketen toekomstbestendiger te maken. Dor studenten al tijdens hun studie te betrekken bij vraagstukken als voedselverspilling en duurzaamheid, maken we een verschil in de weg naar een duurzame Food Business.”

HAN Green Award Meest inspirerende docent – Koen Bussink

Koen Bussink, praktijkdocent aan de opleiding Chemie, ontvangt de award voor Meest Inspirerende Docent. Zijn inzet voor het stimuleren van studenten in duurzaamheid en wetenschappelijke excellentie maakt hem een drijvende kracht achter de duurzaamheidsbeweging binnen de opleiding Chemie aan de HAN. Koen moedigt studenten aan om niet alleen naar de huidige, maar ook naar toekomstige uitdagingen te kijken, en zijn betrokkenheid bij milieuvraagstukken inspireert studenten om dezelfde richting op te gaan.

“Door in de lessen context te bieden aan casussen waar Nederland nu aan werkt, raken studenten niet alleen bekend met de technologische stand van zaken, maar ook met de impact die zij zelf kunnen maken om de wereld een beetje groener te maken.”

HAN Green Award Impactvolle Start-up Award – Foodsie

Foodsie, een start-up opgericht door studenten aan de opleiding Ondernemerschap & Retail Management, wint de Impactvolle Start-up Award. Het team achter Foodsie heeft zich toegewijd aan het verminderen van voedselverspilling door bewustwording en praktische begeleiding. Hun unieke aanpak en passie voor een duurzame toekomst maken Foodsie een veelbelovend initiatief in de strijd tegen voedselverspilling.

“We hopen dat we uiteindelijk een mooie app hebben ontwikkeld, die makkelijk in gebruik is voor de consument. Dat ze echt voldoening halen door minder voedselverspilling en dat ze inzien dat je op een makkelijke en leuke manier kunt bijdragen aan een gezonde toekomst.”

HAN Green Award Toekomstgerichte initiatiefnemer – Iwan van Bochove

Iwan van Bochove, coördinator van het Mobility Innovation Center (MIC) en een ervaren industrieel ontwerper, ontvangt de Toekomstgerichte Initiatiefnemer HAN Green Award. Met meer dan 20 jaar ervaring in duurzame energie speelt Iwan een sleutelrol in het Connectr Innovation lab, waar hybride leeromgevingen en samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven worden gefaciliteerd. Het lab, gericht op energietransitie en duurzaamheid, wordt erkend als een model van succesvolle samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

“Het is een erkenning voor het harde werk van het hele team dat betrokken is bij het Mobility Innovation Center en Connectr. Samen streven we ernaar om een zinvolle bijdrage te leveren aan de energietransitie en studenten voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst.”