Terugblik Week Zonder Vlees

Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Daarom promoot de Nationale Week Zonder Vlees een flexitarisch eetpatroon, waarbij vlees en vis vervangen worden door vegetarische gerechten.

Van 9 t/m 13 maart 2020 was het de Nationale Week Zonder Vlees. Ook op de HAN hebben we hieraan meegedaan. Er werden verschillende dingen georganiseerd.

Op maandag 9 maart trapte gastspreker Dr. Corné van Dooren de week af met een Lunchlecture. Van Dooren is voedingsexpert op het gebied van duurzaamheid en is werkzaam bij het Voedingscentrum. De Lunchlecture vond plaats op Kapittelweg 33 in Nijmegen. In deze lecture gaf Dr. Van Dooren antwoord op allerlei vragen over de impact van minder vlees eten.

Een dag later stonden diëtisten in opleiding en studenten van de Vegan Student Association met een kraampje bij de kantine van Kapittelweg 33. Zij beantwoordden allerlei vragen over hoe je tóch gezond kunt eten wanneer je geen dierlijke producten eet.

Woensdag was het tijd om te proeven! Studenten van Food en Business en Voeding en Diëtiek presenteerden hun eigen gemaakte veganistische broodje pikante kip en verschillende soorten veganistische wraps.

De laatste activiteit voor de week zonder vlees was op donderdag. We organiseerden een veganistische kookworkshop. Samen met een groep studenten maakten we 3 heerlijke gerechten.

We hopen dat we deze week mensen hebben geïnspireerd om af en toe wat minder vlees te eten.


(Foto van de kookworkshop)