Wat een oogst!

Leestijd: 2 minuten

Wie had ooit gedacht…

…dat wij over een half jaar de 10e editie zullen organiseren van de Circulaire Oogst? Ons 2e lustrum dus!

…dat de livestream van de 9e editie op 28 januari maar liefst 160 kijkers trok?

…dat er meer dan 300 stemmen zijn uitgebracht voor het meest aansprekende project van de minor Circulaire Economie?

Circulaire Oogst: twee keer per jaar de afsluiting van de minor Circulaire Economie. Een evenement waarvoor zich bij elke editie meer deelnemers aanmelden, uit allerlei sectoren van het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Want er valt te ontdekken, te ontmoeten, kennis en inzicht op te doen voor alles wat maar samenhangt met de transitie naar duurzaamheid.

 

Nieuwste inzichten

De 9e editie, op 28 januari 2021, heeft als thema ‘Duurzaam bouwen in een ecosysteem’. Tafelgasten zijn Willy Smit, Jamaica den Heijer, Titus Burgers en Carla Koers. Legoïsering, ecosysteemdiensten, te lage deurposten en het Wijchens Hart van Zuid passeren de revue. Onder de bezielende gespreksleiding van Frank Croes ontvouwen de gasten hun nieuwste inzichten in duurzaam bouwen. Lees de korte en krachtige weergave van twaalf van hun uitspraken.

 

Concrete aanbevelingen

Drie van de 36 projecten van de minor Circulaire Economie worden speciaal belicht: ze hebben alles te maken met het thema van deze middag. To the point stelt gespreksleider Désirée ten Have de studenten vragen over hun projecten met de aansprekende titels: ‘Bio-asfalt als schone weg naar de toekomst’, ‘Nederland bloeit als groen groeit’ en ‘Het comfort van schaalbare duurzaamheid’.

 

Prijswinnaars

Maar dan! Wie hebben gewonnen? Welk studentenkoppel krijgt de vakjuryprijs, de publieksprijs en de wisseltrofee? Voor het eerst reiken we de essay-award uit voor het beste essay over morele economie. Trotse, blije studenten(-koppels) horen waarom ze in de prijzen zijn gevallen. Wie waren het en waar voerden ze hun project uit?

 

Bedankt!

We verheugen ons er enorm op om over een half jaar de 10e editie aan u te presenteren. En nu willen we vooral nog onze dank uitspreken aan het KennisCentrum Circulaire Bouw, RvN@, The Economic Board en studievereniging SV Center voor de samenwerking en hun hulp om dit congres mogelijk te maken. Ook onze dank aan de werkveldpartners waar onze studenten hun projecten uitvoeren. En tenslotte alle kijkers en stemmers heel erg bedankt – graag weer tot ziens!

 

De livestream per thema terugkijken? Dat kan!

► Tafelgesprek met gasten Jamaica den Heijer en Willy Smit

► Drie aansprekende voorbeelden van studentenprojecten

► Tafelgesprek met wethouders Carla Koers en Titus Burgers