Kweekland wint Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2020!

Leestijd: < 1 minuut

Natuurlijk werd de uitreiking van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs niet zo maar even verplaatst naar de cloud. Dat zou niet hebben gepast bij het gedachtengoed van wereldverbeteraar Dirk Zeldenrust. Met veel creativiteit werden de mogelijkheden in het Arnhemse stadhuis benut om de prijs op 27 november coronaproof, maar wel live, te kunnen uitreiken. Met als aanvulling een livestream voor thuis.

Zestien inzendingen dit jaar, waarvan er drie genomineerd waren. Allemaal organisaties of personen die, net als Dirk, vinden dat een duurzame wereld niet langer kan wachten. De 1e prijs ging naar Kweekland met haar plan om een voedselbos aan te leggen. De 2e prijs ging naar de Energiebank die minima helpt energie te besparen, de 3e naar de Stadskok die verbindt met buurttafels en moestuinprojecten.

Daarnaast krijgen álle 16 inzenders van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs van het Centrum Meervoudige Waardecreatie een workshop Circulaire Economie aangeboden. Vorig jaar was die al een succes vanwege de inhoudelijke verrijking van het prachtige werk dat deze organisaties doen. Dit jaar gaan we er weer voor!

Meer lezen over de uitslag van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs? Kijk dan op de website van De Groene Vos.