Inspirerende gastworkshop

Leestijd: < 1 minuut

Arnhem, 7 februari – Inzenders van duurzaamheidvoorstellen voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs 2019 kwamen op de HAN voor een workshop gegeven door Frank Croes, programmamanager Circulaire Economie. De inzenders, allemaal ondernemers, zijn actief op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.  
 
Frank Croes vormt samen met Margreet van Gastel (voorzitter, oud-wethouder Duurzaamheid gemeente Arnhem) en Petra Souwerbren (directeur Gelderse Natuur- en Milieufederatie) de jury van de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs. Het prijzengeld van 5000 euro wordt goeddeels door de Gemeente Arnhem opgebracht, maar er zijn ook sponsoren, waarvan de HAN er één is. Bijzonder is dat de HAN sponsort in natura: met know how. Daarom deze workshop als waardering voor de inspanningen die de ondernemers gedaan hebben met hun duurzaamheidsvoorstellen. 
 
Je onderneming duurzamer maken en meer circulair werken is een doorlopend proces. Frank Croes bood de deelnemers aanknopingspunten om de duurzaamheid in alle fasen van hun bedrijfsproces onder de loep te nemen en mogelijkheden te onderzoeken voor verbetering en verdere ontwikkeling. Het was vervolgens niet alleen maar luisteren geblazen, maar ook met elkaar overleggen aan de hand van opdrachten. Een inspirerende middag voor deze ondernemers met hart voor duurzaamheid en circulariteit! 
 
De Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs is in het leven geroepen door duurzaamheidstrefpunt De Groene Vos. Er waren vorig jaar negentien inzendingen en drie genomineerden. Stichting RecaP werd de winnaar. In 2020 kan weer meegedongen worden. 

Janet Steenhuis