Good practices

Als Centrum Meervoudige Waardecreatie hebben we ruime ervaring met het uitvoeren en begeleiden van projecten en tranisitievraagstukken in co-creatie. Ook dragen we bij aan diverse interessante publicaties.


Circulaire Oogst januari 2021

Op 28 januari vond de 9e Circulaire Oogst plaats, via een livestream vanuit het Kenniscentrum Circulaire Bouw in Nijmegen. Bekijk hier de stream (in drie delen) terug en neem een kijkje in de bundel factsheets van de projecten waaraan studenten van de 9e editie van de minor Circulaire Economie hebben gewerkt.

 

 

 

 


Een verfrissende kijk op circulariteit

Artikelenbundel Master Circulaire Economie

In de publicatie ‘Een verfrissende kijk op circulariteit’ zijn de artikelen gebundeld van de eerste groep studenten van de master Circulaire Economie. De masterstudenten beschrijven hierin de kennis en ervaring die zij hebben opgedaan als change agents bij het werken aan duurzame vraagstukken. De artikelen bieden mooie voorbeelden van meervoudige waardecreatie in profit en non-profit organisaties.

Artikelenbundel master Circulaire Economie - Een verfrissende kijk op circulariteit (2020)

Klik op de afbeelding voor de digitale versie van de artikelenbundel


Online scan: Hoe duurzaam is mijn onderneming

Snel een eerste blik werpen op waar u als ondernemer staat op het gebied van circulair ondernemen? Samen met Circles ontwikkelden we een eenvoudige, gratis online scan. U ontvangt de uitkomsten ervan per e-mail en bij interesse bieden we vervolgstappen.

De online scan wordt mede mogelijk gemaakt door het CIRCLES netwerk met ondersteuning van de Provincie Gelderland.


Circulair accounting

In hoeverre zijn de grondslagen van accounting belemmerend voor een transitie naar een circulaire economie? In dit paper leest u over de (on)mogelijkheden om met vigerende accounting concepten de transitie van een lineaire economie naar waarde restauratie in een circulaire economie te faciliteren (ook gepubliceerd op ResearchGate). Klik op onderstaande afbeelding voor de volledige paper.


Circulaire Oogst

Tijdens het halfjaarlijks congres Circulaire Oogst, ter afsluiting van de minor Circulaire Economie, vertellen studenten over de projecten die zij tijdens de minor hebben uitgevoerd, in samenwerking met onze werkveldpartners. Enkele voorbeelden:

Een circulaire speelplek voor de toekomst (IJslander)
Spelenderwijs op weg naar meervoudige waardecreatie in de openbare ruimte

Een halt tegen verspilling en vervuiling (24/7 Nature Power)
Duurzaam ontgassen van tankschepen

Het regent kansen (AFP)
Regenwater als duurzaam alternatief voor bronwater bij koeling


Minor Circulaire economie

Sinds de start van de minor Circulaire economie zijn er mooie resultaten geboekt in de projecten die studenten hebben uitgevoerd met onze werkveldpartners. In het boek Circulaire oogst leest u hier meer over (klik op onderstaand e-book).