Goed vooruitzicht voor Maatschappelijk Jaarverslag MKB

Leestijd: 2 minuten

Dankzij subsidietoekenning kan het CMW nu concreet aan de slag met het ontwikkelen van een tool voor Integrated thinking, control & reporting voor het MKB. Anders gezegd: het Maatschappelijk Jaarverslag voor het midden -en kleinbedrijf.

Usha Ganga, themaregisseur van het CMW-focusthema Integrated Control and Reporting, vertelt: “We zijn heel blij dat we de Kiem-ce subsidie toegekend hebben gekregen om tot het ontwerp van deze tool te komen. Er leven in het MKB veel vragen; de noodzaak om anders te rapporteren wordt zeker gezien, maar om dit als kleinere of middelgrote onderneming helemaal zelf op te zetten – en met name de standaardisering – is erg lastig.”

Vier werkveldpartners en NHL Stenden Hogeschool

“Onze werkwijze is praktijkgericht en we doen het niet alleen”, gaat Usha verder. “We werken samen met NHL Stenden Hogeschool en vier werkveldpartners zijn betrokken: Stolwijk Kelderman (accountants), woningcorporatie Wonion, Afier Accountants en de Maatschap Van der Burg – Versteeg (melkveehouderij).”

Young professionals en een Leergemeenschap

“Voor ons als HAN houdt dit concreet in dat vierdejaarsstudenten in de Leergemeenschap die in februari start, samen met docenten en met mensen van Stolwijk Kelderman en Wonion, onderzoeken wat je nodig hebt voor het maatschappelijk jaarverslag MKB en hoe je kunt standaardiseren. Zo gaan we praktisch en vol vaart aan de slag met de bouwstenen voor een tool die het MKB kan helpen verduurzamen.”

♦ Meer weten over de Leergemeenschap Future Proof Financial?

♦ Meer lezen over Integrated thinking, control & reporting voor het MKB? Lees het eerdere interview met Usha Ganga.

♦ Heeft u als organisatie belangstelling om deel te nemen aan vervolgonderzoek? We komen graag met u in contact! Usha Ganga – Usha.Ganga@han.nl