Livestream ‘Duurzame gebiedsontwikkeling in de gebouwde omgeving’

april 29, 15:30 - 17:00

Thema:
Een groene invulling van de regionale woningopgave van de toekomst

► Donderdag 29 april
► 15:30-17:00 uur
► Online (livestream)

Aanmelden kan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina

In de groene metropool regio moeten er alleen al tot 2030 25.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Het is daarbij de bedoeling dat deze woningen circulair en duurzaam worden ontwikkeld. Gegeven de actuele discussie omtrent vraagstukken zoals klimaatadaptatie, biodiversiteit en levensloopbestendigheid is het wenselijk dat deze woningen een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de biosfeer. Dit kan onder andere door de keuze voor biobased materialen, natuurinclusief bouwen en het realiseren van een klimaatadaptieve omgeving.

Hoe kunnen de gemeenten in de groene metropool regio hierin, samen met andere partners in de triple helix, hun verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan deze regionale ambitie?

In samenwerking met RvN@ en Kenniscentrum Circulaire Bouw (KCCB) organiseren we op donderdag 29 april een livestream. In gesprek met verschillende tafelgasten informeren en inspireren wij u als kijker met de nieuwste mogelijkheden op het gebied van circulair bouwen, de meerwaarde van multidisciplinair samenwerken aan groene oplossingen voor een bestaande wijk en kijken we met beleidsmakers vooruit naar de volgende stappen.
..

Wat kunt u verwachten?

• Koplopers uit de bouwkolom geven een inkijk in Circulair Bouwen: Waarom circulair bouwen, kansen en uitdagingen en innovatieve praktijkvoorbeelden.
  • Het belang van een groene transitie van bestaande wijken en buurten: praktijkgericht onderzoek en oplossingen van HAN studenten voor duurzame gebiedsontwikkeling in de gebouwde omgeving.
  • Welke aanknopingspunten ziet de overheid voor concrete versnellingsstappen op weg naar circulaire woningbouw en duurzame gebiedsontwikkeling.

Bart de Bruin, voorzitter van de Circulaire Raad Rijk van Nijmegen en algemeen directeur DAR, opent de livestream. Tafelgasten zijn onder andere:

Daarnaast zullen studenten van de HAN samen met CMW themaregisseur Frank de Feijter een interessante inkijk geven in het project De Groene Tornado.

Bij aanmelding via onderstaand formulier ontvangt u een paar dagen voor aanvang per e-mail de link van de livestream.

Datum:
april 29